BANKI w Myślenicach. Konta, kredyty, obsługa

  • 20 lut 2018
    napisał/a:

    Nest Bank to chyba jakiś nowy bank. Nie będzie tak, że za chwilę podwyższ opłaty za wszystko ?? Taki chwyt marketingowy.

    na razie wszystko ma bezpłatnie

Jaki bank w mc-e polecicie

  • 20 lut 2018

    mam wrażenie, że teraz większość banków oferuje prowadzenie rachunku na podobnych warunkach

Pożyczka na wesele córki.

  • 14 sty 2018

    czy ja dobrze zrozumiałam, że wziełaś pożyczkę na spłatę tej pierwszej i jej nie spłaciłaś?

    10 1

Zapomniane smakołyki.

  • 14 sty 2018

    macie może przepis na domowe krówki?

Gdzie można sprzedać ciuchy ?

  • 14 sty 2018

    kiedyś miałam konto na Szafie i tam sprzedawałam ubrania. Teraz wolę wymieniać ubrania na Swapach bo i tak nie udaje się zarobić na sprzedaży ubrań

Ulubione słodycze

  • 13 wrz 2017

    od jakiegos czasu ograniczam slodycze wiec jem ich dosc malo. Jedyne przed czym nie mogę się oprzeć to tort bezowy

    1

Szybki i dobry przepis na pierczniki świąteczne

  • 13 wrz 2017

    polecam przepis z Kwestii Smaku:
    SKŁADNIKI

    OK. 30 SZTUK
    2 szklanki mąki
    2 łyżki miodu
    3/4 szklanki cukru
    1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    10 g (1/2 torebki) przyprawy piernikowej (najłatwiej gotowej lub DOMOWEJ)
    1 łyżka masła
    1 średnie jajko (+ dodatkowo 1 jajko do posmarowania)
    około 1/3 szklanki lekko ciepłego mleka
    DODAJ NOTATKĘ
    PRZYGOTOWANIE

    Mąkę przesiać na stolnicę, wlać rozpuszczony gorący miód i wymieszać (najlepiej nożem). Ciągle siekając, dodawać kolejno cukier, sodę i przyprawy, a następnie masło i jedno jajko.
    Dolewając stopniowo (po 1 łyżce) mleka zagniatać ręką ciasto aż będzie średnio twarde i gęste, przypominające ciasto kruche (zapewne nie wykorzystamy całego mleka, bo masa byłaby za rzadka). Dokładnie wyrabiać ręką, aż będzie gładkie, przez około 10 minut.
    Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na placek o grubości maksymalnie 1 cm. Foremkami wykrajać z ciasta pierniczki, złączyć resztki ciasta w kulkę, ponownie rozwałkować i wyciąć pierniczki. Smarować rozmąconym jajkiem i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około 2 - 3 cm od siebie (pierniczki urosną).
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra i dół bez termoobiegu) przez około 10 - 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika pierniczki będą miękkie, później będą twardniały. Twarde pierniczki przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, z czasem będą miękły i kruszały. Po wyjęciu udekorować np. zwykłym lukrem z cukru pudru mieszanego z gorącym sokiem z cytryny lub lukrem królewskim.

Działalność gospodarcza

  • 23 kwi 2017

    nigdy nie słyszałam czegoś takiego że do pracy w sklepie potrzebne jest prowadzenie własnej działalności gospodarczej. Umowa zlecenie to rozumiem ale na jakiej podstawie jedna firma wynajmuje drugą firmę do sprzedaży ubrań w sklepie. Jakiś absurd

    8 1

Kiedy zmieniacie opony na letnie?

  • 23 kwi 2017

    dobre pytanie zważywszy na pogodę za oknem

    1 1

Architektura wnetrz

  • 26 lis 2016

    polecam Anna Czarnota